Friday, January 18, 2013

Catan Hidup

Menjelang tahun baru, belum ada satu pun lagi post ucapan Dya untuk tahun baru, Jadik sebelum terlambat,(walaupun memang dah lambat), Disini Dya mengucapkan Selamat Tahun Baru 2013, semoga sepanjang tahun ini kita diberi keberkatan dan dimurah kan rezeki. Amin..

bukak buku baru  DYA NAK MERAPU DAN MERABAI

jangan ada sesapa tegur pun kalau ejaan atau spelling atau tatabahasa yang lari pitching atau ke laut... kerana dya tengah nak melepaskan geram dan sakit hati, kadangkala sangat menyampah dan sakit hati kalau ada orang yang terlalu mengambil berat kononnya concern sebeb ianya sangat merimaskan... PAHAM TAK..

Sebaik-baiknya perkara yang kecil tak usahlah diperbesar-besarkan, kerana ianya boleh membuatkan orang lain berasa sakit hati. Perkara kalu dibangkit dan diutarakan akan menjadi masalah, dan apabila diconcern terlebih akan meneybabkan orang@mangsa keadaan sakit hati yang tak payah cakap lah di punya sakit hati kalau boleh meletup mmg cam gunung brapi muntahkan lava...TAHU...

dah ada bukti tapi masih nak disangakal lagi.. kononnya bukan kesalahan ku, kalau begitu kenapa masih nak berjumpa...aaaaaaa sakitnya hati tengah menaip ni pun membara je hati... bosan. bukan nya dya tak boleh terima teguran tapi biarlah teguran tu kena dengan tempatnya, So dya tak kisah and dya boleh terima ...TAHU.

Dya dah lama tengok orang lain jadik mangsa, tup-tup hari nie terkena  dubb diri sendiri...
dah tak boleh sbar...
buat baik orang marah...+tak suka
buat jahat ...+orang lagik la tak suka

lebih baik buat dono... jer..

macam-macam penghormatan perlu diberikan terlebih dahulu,  tanpa diminta penghormatan akan diterima (Give and Take...tak susah pun.)

jangan sampai status atau pangkat membatasi perhubungan di antara satu sama lain.
biarlah cuma ada keserasian dan penghargaan..
jangan ada penghormatan sahaja tetapi hilang penghargaan dan keikhlasan......

No comments:

Post a Comment

say hi to me..i say hello to you toooo...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...