Wednesday, March 02, 2011

Kena Ke Tak???

Aduhh.. tengah risau tahap gaban giler-giler nih... Rasa-rasa kena ke tak eh?? korang rasa kena apa ek...hehe Kena loteri, kekuda, toto.. hehe Takboleh tu haram Tuhan marah nanti... Kena SAMAN laaaaa....

Petang tadi, time balik dari kuliah aku dengan semangatnya drive pulang ke rumah dengan sukasuki nyalah aku pada petang itu. Volume radio aku kuatkan sampai 25 paling kuat pun volume tu 30, ala 25 tu kira cukup ok la, kang kalo banyak sangat pecah pulak gegendang telinga aku...kikiki
Aku punya khusyuk dengar siaran Hotfm tentang siaran trafik walaupun aku cuma guna highway Changlun - Kuala Perlis je..hehe ok la tu highway jugak. aku ni pemandu yang boleh dikira berhemah tau.. Sampai je kat bawah flyover yag kedua akhir ada la pulak si pakcik tu tengah duduk bersila kat situ sambil pegang kamera, oohh aku ingat ok la dia nak amik gambar keta aku yang cun tuh...TAPI..hehe PAKCIK TUH SEDANG AMBIK GAMBAR AKU BAWAK OVER LIMIT HADLAJU @ SPEEDTRACK... ceh bedebah punya pakcik.
Aku bukannya bawak laju pun, cuma time tu aku nak pintas keta kat sebelah lembab sangat(alasan jer..) dan aku kat lorong paling kanan sekali(2 line jer..).
Eh mana tak sakit hati apa kejadahnya dibuat highway kalo boleh bawak 80-90 je baik buatnya jalan kampung kan senang.. Mula-mula aku memang tak perasan tentang keberadaan pakcik tu kat situ, dah dekat baru terjongol bijik mata aku... alaaa aku tengok meter cuma lebih skit jer dalam 95je...bukan banyak pon..ishhh kalau kena sakit hati aku kalo tak takpela...lalala

Dekat nak sampai rumah aku dengar perempuan yg baca berita kat radio tu cakap masa untuk bayar saman ditambah sampai 10 hari lagi...cehhh macam perli aku je.. mulanya memang rasa tak sedap hati kalo kena mati la aku(kena marah dengan BAPAKNYA), aku tengah gawat nie.. Tapi lepas 2-3 minit, hurmm ada aku kesah... Kalu time renew roadtax nanti kalo xboleh renew maknanya aku kena saman latu..haha

4 comments:

  1. hahah..nk renew roadtax baru nk bayar saman..haru juga gitu.

    salam kenal dari gaung.teruskan menulis
    ENTRY TERBARU: gaung disangka seorang PEREMPUAN

    ReplyDelete
  2. kalo x silap sy la...kalo kita bwk 110km/j,,tayar keta tu da x jejak jln. Jadi kalo masok lopak/langgar batu,,kenderaan akan lebih mudah terbabas. Ada usaha nak bg jd 115km/j,,tp kena rijek~:)

    ReplyDelete
  3. @gaung kena kumpul fulus dulu..haha

    ReplyDelete

say hi to me..i say hello to you toooo...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...